Värmepumpar

Ittarum VVS är det rätta valet för dig om du behöver hjälp med att byta ut din värmepump eller installera en ny? Vi har koll på alla sorters värmepumpar. Vi hjälper både privatpersoner, fastighetsförvaltare och företag.

Vi erbjuder olika typer av värmepumpar beroende på hur det ser ut i din fastighet. Vi tittar på dina behov och diskuterar olika alternativ. Vi tar hand om installationen och våra installatörer ser till att du lär dig hur din värmepump fungerar. Naturligtvis kan vi också hjälpa dig att felsöka och reparera befintliga pumpar.

Luft/vatten värmepump

En luft/vatten-värmepump är en mycket miljövänlig och driftsnål värmekälla. Det är oftast det bästa alternativet för villans eller lokalens uppvärmning. Den är enkel att använda och du behöver inte göra något själv, mer än att sänka och höja värmen. Dessutom kan du lämna huset utan att behöva tänka på, att värmen ska fungera. Perfekt för dig som inte har möjlighet eller vill borra för bergvärme. Enligt Vattenfalls reklam så kan du spara 50-60% i uppvärmningskostnader av husets värme och varmvattenbehov. Med hjälp av modern teknik så garanteras en låg ljudnivå tillsammans med en hög effektivitet.

Bergvärmepump

En bergvärmepump passar dig med lite större tomt och boyta. Bergvärme är ett mycket lönsamt alternativ som du snabbt ”tjänar in” även om det är en relativt krävande investering. För att installera en bergvärmepump behöver man ett tillstånd och godkännande från miljö- och hälsoskyddskontoret där du bor på grund av att borrning för bergvärme innebär alltid en miljörisk. Du behöver också kolla med grannarna på grund av att två borrhål för bergvärme får inte vara för nära varandra.

Luft/luft-värmepump

En luft/luftvärmepump är för dig som redan har en värmekälla, men tycker att du behöver ett komplement till denna, för att sänka dina uppvärmningskostnader. En luft/luft-värmepump kostar inte lika mycket som de andra värmekällorna och har dessutom en låg monteringskostnad. Den är miljövänlig och dessutom kan du använda den som luftkonditionering på sommaren.

Service för värmepumpar

Naturligtvis erbjuder vi också service för värmepumpar, oavsett om vi eller ett annat VVS-företag har installerat dem. Du kanske har en värmepump som har börjat fungera fel eller agerar konstigt. En noggrann service säkerställer också att din pump är korrekt justerad och fungerar optimalt och minskar din energiförbrukning.